Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، تالار رودکی تهران روز دوشنبه بیست و پنجم بهمن ماه و در ششمین روز از برگزاری سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر میزبان ارکستر موسیقی «چکاوک» به رهبری ارکستر رضا شایسته و خوانندگی مجید حسین خانی و محمد افروز بود.

ارکستر موسیقی چکاوک از جمله گروه‌های فعال موسیقی ایرانی است که از سال ۱۳۷۷ به رهبری رضا شایسته، با هدف زنده نگه داشتن آثار فاخر موسیقی ملی تاسیس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا شایسته نیز از شاگردان هنرمندانی چون اسدالله ملک، وارطان ساهاکیان و نصیر حیدریان است که تاکنون با ارکستر موسیقی «چکاوک» در شبکه‌های مختلف صدا و سیما، تالار وحدت و برج میلاد اجراهای متعددی را داشته و تاکنون چهار آلبوم تصویری و یک آلبوم صوتی نیز منتشر کرده است.

«شب پرستاره»، «طاقتم ده»، «غزل»، «سوزله»، «پشیمانم»، «گلزار»، «سیمین بری»، «شانه»، «زندگی»، «جلوه بوستان» و «هرگز هرگز» از جمله قطعاتی بودند که در این کنسرت پیش روی مخاطبان قرار گرفتند.

رضا شایسته رهبر ارکستر، مجید حسین خامی و محمد افروز خوانندگان، دانیال جورابچی – آرمین قضاتی – مرضیه مزینانی – موژان میرزایی – رمیصا نفیسی – مهدی کاسبی پور – مصطفی حیات غیبی – روزبه بهاری – حسین پارسا فر- مجید خردجو – فرشاد کاشانی و مرصاد صفوی نوازندگان ویولن، داریوش حجازی – حمید یاسری – کوشا صرافی – امیر حسین طایی نوازندگان ویولا، ارسلان علیزاده – کوروش کشاورز – سینا آذرآباد نوازندگان ویولنسل، علیرضا صانعی نوازنده کنترباس، غزاله میرزاده هراتی نوازنده فلوت، علی اصغر شمس آبادی نوازنده کلارینت، آزاده امیری نوازنده تار، مژگان حسینی نوازنده قانون، محمد حسین غریبی نوازنده پیانو، علی خبازی نوازنده سازهای کوبه ای گروه اجرایی این کنسرت را تشکیل می‌دادند.

رضا شایسته در حاشیه اجرای این کنسرت در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون این کنسرت و برخی از نکاتی که از باب برگزاری این گونه اجراها مطرح می‌شود، توضیح داد: متاسفانه یکی از شرایطی که همواره برای من به عنوان یک دغدغه محسوب می‌شود اینکه همواره برای شناخت یک اثر موسیقایی، آهنگ را به نام خواننده می‌شناسند، در صورتی که خواننده هم مانند یک نوازنده از عوامل اجرایی یک اهنگ است. به عبارتی صاحب آهنگ، آهنگساز است.

وی افزود: این موضوعی است که متاسفانه باعث می‌شود، که ما بعضاً در اخذ مجوزها به مشکلات زیادی برخورد کنیم. کما اینکه به دلیل همین برداشت ناصحیح بسیاری از اهنگسازان ما برای اخذ مجوز کارهای خودشان هم به مشکل بر می‌خوردند و بعضاً به این عزیزان گفته می‌شود، چون فلان خواننده لس آنجلسی این موسیقی شما را خوانده، نمی‌توانید مجوز دریافت کنید. و این موضوعی است که به نظر می‌آید باید روی آن تمرکز بیشتری داشته باشیم. چنین برداشتی به اعتقاد من ظلم به موسیقی اصیل ماست که در این شرایط حضور بسیار خارج از تصور موسیقی‌های مخرب می‌تواند دربرگیرنده شرایط نامطلوبی در حوزه موسیقی باشد.

وی افزود: نکته دیگری که می‌توانم در باب جشنواره موسیقی فجر سال جاری به آن اشاره کنم، بحث اخذ مجوزها بود که احساس کردم در این دوره سخت‌گیری بیشتری اعمال شده بود. من از مسئولان وزارت ارشاد و عوامل تصمیم گیر جشنواره موسیقی فجر این است که شرایط اخذ مجوز را به ویژه برای موسیقی اصیل ایرانی سخت نکنند تا ما بتوانیم در چارچوب قوانین و احترام به آن به فعالیت در موسیقی مشغول باشیم و در جشنواره مهمی مانند جشنواره موسیقی فجر فعالیت کنیم.

کد خبر 5425551 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر جشنواره موسیقی فجر رضا شایسته ارکستر چکاوک موسیقی ایرانی کنسرت موسیقی تالار رودکی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر چهلمین جشنواره تئاتر فجر جشنواره موسیقی فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر کنسرت موسیقی تئاتر ایران ویروس کرونا تالار وحدت فیلم سینمایی موسیقی ایرانی هنرمندان تئاتر موسیقی کلاسیک حسین مسافر آستانه رادیو صبا جشنواره موسیقی فجر رضا شایسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۷۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنری که لاکچری شده!

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی میرزاباقری ـ مسئله گرانی موضوعی نیست که کسی از آن خبر نداشته باشد و حتی پولدار‌ها هم از وضعیت گرانی می‌نالند. هر روز یک کالایی گران می‌شود، یک روز گوشت، یک روز نوبت مرغ است، یک روز نوبت میوه و روز دیگر گرانی مسکن و. هر روز یک موضوع در اقتصاد ما مطرح و به چالش تبدیل می‌شود.

این گرانی‌ها به فرهنگ هم رسوخ پیدا کرده و به کنسرت‌ها هم کشیده شده است. بلیت کنسرت‌ها از روز‌های اول سال به حدود یک میلیون تومان هم رسیده و این سوال مطرح است که طی یک ماه گذشته مگر چه اتفاقی افتاده که بلیت کنسرت به صورت چراغ خاموش این همه افزایش قیمت داشته است؟

برگزاری کنسرت در بسیاری از جوامع امری رایج به شمار می‌رود و سالانه هنرمندان مطرح موسیقی در فصول مختلف سال در فستیوال‌ها و یا تور‌های کنسرت خود روی صحنه می‌روند؛ بدین ترتیب مردم می‌توانند با حضور در این کنسرت‌ها اوقات خوشی را تجربه کنند. هرچند که کنسرت رفتن حداقل در ژانر‌های عامه‌پسند در سایر کشور‌ها امری عادی به شمار می‌رود و کنسرت رفتن بجز در ژانر‌های اپرا یا کلاسیک کالایی لوکس به شمار نمی‌آید، اما با بالا رفتن نرخ تورم، مردم عادی کمتر می‌توانند در یک کنسرت شرکت کنند.

نکته تلخ ماجرا اینجاست که گرانی‌ها وافزایش نامتعارف هزینه‌ها از سبد فرهنگی خانواده‌های ایرانی کاسته و بیشترین ضربه را به اهالی فرهنگ و هنر وارد کرده و کنسرت‌های چند صد هزار تومانی باعث شده خیلی از خانواده‌ها خط قرمزی دور اینگونه برنامه‌های فرهنگی و شاد بکشند. در حال حاضر ارتباط با موسیقی فقط با دانلود و شنیدن آهنگ از سایت‌های رسمی و غیررسمی اتفاق میفتد و فقط کسانی که توانایی مالی دارند می‌توانند به کنسرت بروند.

باید قبول کرد که کنسرت هم به کالایی لوکس و لاکچری تبدیل شده که دیگر همگان امکان استفاده از این شرایط را ندارند و افزایش قیمت بلیط باعث شده مخاطبان بالقوه کنسرت‌هاهرگز به مخاطب فعال بدل نشوند و نیز از مخاطبان بالفعل موسیقی کاسته شود که در دراز مدت به نفع هیچکسی نیست.

وقتی بلیت کنسرتی حدود ۹۰۰ هزارتومان باشد، یک خانواده چهار نفره باید سه میلیون و ۶۰۰ هزارتومان هزینه کند. با احتساب پایه حقوق یک کارمند یا کارگر مطابق با پایه دستمزد وزارت کار، این رقم یک سوم میزان حقوقشان است.

گران شدنی هر کالایی منجر به ریزش مخاطبان آن کالا یا خدمات است، اما مردم مجبورند خود را با این شرایط وفق دهند و خود را با این شرایط سازگار کند نه اینکه عادت کنند و افزایش قیمت‌ها باعث حذف کالای فرهنگی از سبد خانوار‌ها شده است.

به هر حال با توجه به شعار امسال امیدواریم حتی مردم در صحنه هنر هم دخیل شوند و حتی برگزاری جشنواره‎‌های موسیقی هم به بخش خصوصی واگذار شود و ارگان‌ها، بنیاد‌ها و سازمان‌های مربوطه با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر انقلاب برای کمک به تولید آثار ارزشمند هنری قدم برداردند.

اگر هزینه فعالیت‌های فرهنگی بالا رود و اگر سینما و موسیقی کشور تعطیل شود، چه چیزی از فرهنگ باقی می‌ماند؟

البته همه تقصیر‌ها را نباید به گردن قیمت بلیت کنسرت انداخت و باید فرآیند اقتصادی برگزاری کنسرت‌ها هم اصلاح شود تا شاهد حضور همه اقشار جامعه در کنسرت‌ها باشیم.

باید قبول کرد که کنسرت‌ها تثیر بالایی در شادی‌بخشی دارند و باید پیش از هر چیزی برای ایجاد این شادی زیرساخت‌های اصلی مانند سالن‌های مناسب ایجاد شود و سپس با حمایت‌های دولتی نرخ قیمت بلیت‌ها را کنترل کرد تا عامه مردم بتوانند حداقل سالی دو بار به کنسرت بروند و از شادی‌های جمعی محروم نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خواننده لرستانی پس از چند سال غیبت به صحنه برمی‌گردد
  • از حاشیه بیمارستانی خواننده پاپ تا انتشار آلبوم آقای شاعر!
  • کنسرت بهترین نوازنده هنگ درام در ایران
  • بستری شدن آرمین زارعی خواننده به دلیل فشار عصبی
  • هنری که لاکچری شده!
  • جای خالی «عیسی قلی‌پور» همیشه احساس می‌شود/ تشییع «بخشی» در زیر باران و درسی که مردم به مدیران فرهنگی دادند
  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد
  • کنسرت ۳۰ هزار نفری، امروز در فولاد آره‌نا!
  • ارکستر سمفونیک هنرستان موسیقی پسران به تالار رودکی می‌آید